past is past. let it stay there. dont bring it up in the future. Allah will forgive you, ask for forgiveness.

About Me

My photo
lia diana baharin.sixteen.jaythree.5amanah.lk.interior designer to be.170cm.menulis sekadar sukasuka.hilangkan kebosanan yang melanda.we dont know how is our future but still, we can do the best for a better future right. dont you?

Saturday, December 7, 2013

lawn bowl

bulan lepas ade pemilihan lawn bowl dekat sekolah. berlatih punya berlatih hari tu saje je tunjuk kat coach yg kita boleh haa macam tu baru la coach pandang, pilih kita dapat masuk ke tak. alhamdulillah, Allah bg lia terpilih. mase tu coach tu sebut nombor yg setiap orang pinkan dekat baju masingmasing. yang terpilih masa tu 8 orang lelaki 7 orang perempuan kot. tah lupa laa. 

lepas 2 minggu macam tu.

*tittot tittot* ade mesej masuk. aku pon bace la text tu. drpd cg mahfol. bg tau bila latihan lawn bowl dekat bukit kiara tu. lepas tu suruh confirmkan pegi ke tak. masa tu aku blur. nak balas ke tak.nak balas ke tak. lastlast lepas aku bace tu aku angguk pastu dah. masatu macam la cikgu boleh nampak yg aku angguk tanda aku nak pegi. esok nya cg mahfol bg mesej lagi bg tau ape yang kena bawak masa pegi bukit kiara tu. cikgu suruh confirmkan boleh pegi ke tak. aku tak reply pon. angguk je lagi. masa maghrib camtu aku bg mesej dekat kawan aku pasal text cg bg tu. kawan aku kata kena confirmkan. lepas maghrib tu aku bg tau la dekat cg yg aku pegi. okay takde respon pon. ceh. masa tu aku save la no cg mahfol tu sbb tu phone mak aku. kang mak aku salah paham kata tu boipreng aku kang haa tak ke nayeee.

tiba la hari nak pergi bukit kiara tu.malam tu aku dah pesan dekat mak aku kejutkan aku sampai bangun. jangan lupa.tuptup kau! haa

aku boleh pulak tak sedar! mak ayah kakak aku kejot aku tak sedar langsung. masa tu tido memang terlajak sampai pukul 9.30! aku dah cuak dah dohh. cepat2 aku bangun amek phone call rafisah kawan aku tu. trutt truuttt. ade orang angkat tah masa tu bunyi bising kemain. pastu mula la sesi soal menyoal.

"rafisah! kat mana ni?!"
"liaaaaaa. td rafisah pegi rumah lia takde orang pon.bnyk kali rafisah call lia tp tak angkat.phiqah pon ade call"
"alaaaaaaaaaaa. hmm macam mana ni alaaa lia nak pegi. lia tak sedar pon td hmm"
"tula liaaa. hmm rafisah pon taktau nak buat macam mana. sekarang ni kitorang dah naik van nak sampai dah kat bukit kiara"
blablablablablablabla.
*tuuuut*

air mata meleleh keluar. wakakakakaka boleh pulak aku nangis masa tu. haihh punya cuak nama aku terkeluar ke apa. last rafisah bg tau yg nama aku still ade lepas tu coach ade tanya pasal aku. aku pon perghh rilekss gilaaa. memang bersyukur la kan. 

next two weeks

dapat mesej drpd cg mahfol suruh dtg blablabla untuk berlatih pastu bincang kat sekolah. aku punya semangat bangun pagi tu wakakaka. datang sekolah tengok bincang ciputt je. -.- okayy balik la lepastu.esok ade latihan kat futsal seksyen 15 tu. masa tu cg nak pilih org balik sapa yg betul2 serious. aku dah cuak dah. dah la takda pengalaman main kat padang tu. pergh

esok nya datang sana berlatih. aku dengan rafisah naik kereta ayah aku la enn lek je. ceh sebenarnya sebab tak boleh pegi sekolah awal. van gerak pukul 8.30. ayah aku balik masa tu jugak. dahh sapa nak anta. haa tu yg lepas ayah aku sampai rumah terus gerak sana dgn fisah tu. sampai sana hekelehh van sekolah tak sampai lagi perghh.aku pon lepak la dengan rafisah kat tempat tersorok. mana taknyaa seram semacam je kat situ.

van dah datang semua kumpul start berlatih. masa tu ade la sorang dua kata 

"orang yg takdatang berlatih hari tu rasanya dah tak payah datang dah." perghh sentap gila aku masa tu.
"eee mana yg lg sorang perempuan aritu tu. yang putih2 lawa2 tu" pastu pandang aku macam tak puas hati.

tau la aku ni tetibe menyemak pastu perempuan putih2 lawa2 tu suruh aku ganti dia. haihh. tau la aku tak lawa tak setanding dia tapi tapi tak yah la buat macam tu eyyy. dah habis berlatih tu last2 cikgu kata 6 orang laki 6 orang perempuan yg datang aritu semua terpilih. alhamdulillah la. okay then balik naik van sesempit tu perghh tapi best la dapat gelak sesama kita ceh. tu je. lepas tu perlawanan sebenar 16-19 disember ni. doakan aku okay. muehehe. sesekali nak banggakan sekolah kejap sebelom habis belajar.

assalamualaikum. aku sentap lagi tau apa yang korang cakap tu eyy mulut.cili kang!

No comments:

Post a Comment